Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/5963
Title: Визначення ефективності різних режимів інтервального гіпоксичного тренування для вдосконалення аеробних та анаеробних можливостей організму спортсменів
Authors: Пенчук, Андрій
Вовканич, Любомир
Keywords: спорт
гіпоксія
працездатність
аеробні можливості
анаеробні можливості
Issue Date: 2013
Citation: Пенчук А. Визначення ефективності різних режимів інтервального гіпоксичного тренування для вдосконалення аеробних та анаеробних можливостей організму спортсменів / Андрій Пенчук, Любомир Вовканич // Фізична активність, здоров'я і спорт. - 2013. - № 2(12). - С. 59 - 69.
Abstract: На сьогодні інтервальні гіпоксичні тренування використовуються у тренувальному процесі багатьох видів спорту, проте режими тренувань значно відрізняються між собою. Тому метою статті є обґрунтування методики визначення оптимального режиму інтервального гіпоксичного тренування для вдосконалення аеробних та анаеробних можливостей спортсменів. Здійснено огляд наукових джерел та аналіз показників режимів інтервального гіпоксичного тренування. Режими, спрямовані на розвиток аеробних можливостей, мають у 2,5 – 10 разів більшу тривалість циклів гіпоксії, на 53–67% менше циклів в одному тренуванні, на 36–53 % меншу загальну тривалість тренувань та на 23–36 % нижчий рівень гіпоксії порівняно з режимами, спрямованими на розвиток анаеробних можливостей. Сформовано основи для кількісного визначення ефективних режимів гіпоксичного тренування.
URI: http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/5963
Appears in Collections:Науковий журнал "Фізична активність, здоров'я і спорт"

Files in This Item:
File SizeFormat 
А. Пенчук, Л. Вовканич.pdf377.68 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.