Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/5827
Title: Реабілітація підлітків 12-16-річного віку зі сколіозом І-ІІ ступеня заходами адаптивної фізичної культури на етапі попереднього дослідження
Authors: Тягур, Тарас
Keywords: фізична реабілітація
адаптивна фізична культура
сколіоз
проба Штанге
проба Генча
комп'ютерна стабілографія
вентиляційна функція
кистьова динамометрія
Issue Date: 2016
Citation: Тягур Т. Реабілітація підлітків 12-16-річного віку зі сколіозом І-ІІ ступеня заходами адаптивної фізичної культури на етапі попереднього дослідження / Тарас Тягур // Фізична активність, здоров'я і спорт. - 2016. - № 1(23). - С. 78 - 86.
Abstract: На етапі попереднього дослідження було вивчено клінічні та дані, показники серцево-судинної і дихальної систем. Було обстежено 103 підлітки віком від 12 до 16 років зі сколіозом І−ІІ ступеня. Середній вік становив 14±1,4 року. Обстеження підлітків проводилося в Івано-Франківському лікувально-фізкультурному центрі «Здоров’я». На основі отриманих результатів в експериментальній групі плануємо застосувати комплексну програму з фізичної реабілітації, що включатиме вправи гідрокінезотерапії, дихальні вправи у воді за методом «Тай-Чі», лікувальний підводний масаж і процедури підводного витягування хребта. Реабілітація проводитиметься впродовж 6 місяців за груповим методом по 8−10 осіб у групі. У контрольній групі буде застосовано загальновідомі засоби фізичної реабілітації: дихальну гімнастику та лікувальну фізкультуру (ЛФК). Зокрема, ЛФК міститиме: гімнастику, корекцію постави за допомогою укладання тулуба в спеціальне положення, масаж [11].
URI: http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/5827
Appears in Collections:Науковий журнал "Фізична активність, здоров'я і спорт"

Files in This Item:
File SizeFormat 
Т. Тягур.pdf414.47 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.