Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/31699
Title: Інноваційно-орієнтована система освіти майбутніх магістрів у сфері фізичної культури і спорту в Скандинавських країнах
Authors: Криштанович, С. В.
Самсонюк, Л. Є.
Kryshtanovych, S. V.
Samsoniuk, L. Ye.
Keywords: інновації
система освіти
магістри
професійна компетеність
фізична культура
спорт
спортивний менеджмент
Issue Date: 18-Jan-2022
Citation: Криштанович С. В. Інноваційно-орієнтована система освіти майбутніх магістрів у сфері фізичної культури і спорту в Скандинавських країнах / Криштанович Світлана Володимирівна, Самсонюк Людмила Євгенівна // Перспективи та інновації науки. - 2021. - № 4(4). - С. 214-222.
Abstract: Аналіз проведеного дослідження підтверджує високий рівень вищої освіти в Скандинавських країнах. Активна участь держави у системі освіти та її інноваційно-орієнтована економіка дає змогу безкоштовно навчатися не тільки своїм мешканцям, а й навіть громадянам інших країн. Вища освіта у Скандинавських країнах ділиться на три рівні, що є зрозумілим при виборі своєї майбутньої діяльності для абітурієнтів, зокрема: університети, які зосереджені на теоретичних дисциплінах; університетські коледжі, які пропонують широкий спектр освітніх пропозицій; приватні школи, які спеціалізуються на затребуваних спеціальностях. Програма магістра в Університетському коледжі Молде (Норвегія) в галузі спортивного менеджменту призначена для підготовки магістрів до роботи на керівних посадах у сфері спорту та пов’язаних зі спортом секторах формує розуміння та знання про спорт, як це практикується в європейському просторі, ознайомлює магістрантів з юридичними, етичними, економічними, організаційними, історичними, політичними та психологічними науками, які необхідні для задоволення потреб спортивного сектора. Магістерська програма спортивних наук в Університет Мальме (Швеція) – це дворічна магістерська програма (Основна галузь: Спортивні науки), яка вивчає питання у сфері спорту та спортивної науки. Вона спрямована на забезпечення місцевих, регіональних, національних та міжнародних запитів у галузі спорту, спортивної науки та сталого суспільства. Освіта тісно пов’язана з науководослідним середовищем спортивної науки в Університеті Мальме, який має якісне дослідницьке середовище та визначну роль у наукових суперечностях з питань спорту. Формування професійної компетентності фахівців у сфері спорту Скандинавських країн відбувається на високому професійному рівні. Для оптимального способу отримання знань використовують та шукають нові інноваційні методи навчання, що сприяє магістрам у кар’єрному зростанні та можливості отримувати роботу в Європі та США.
URI: http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/31699
Appears in Collections:Наукові праці професорсько-викладацького складу ЛДУФК

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Криштанович_Самсонюк_2021.pdf485.85 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.