Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/3152
Title: Застосування ката "Санчін" спортсменами-каратистами для прискореного відновлення показників серцево-судинної системи в кіокушинкай карате
Authors: Кіндзер, Богдан
Гузій, Оксана
Keywords: кіокушинкай карате
відновлення
частота серцевих скорочень
електрокардіограма
ката «Санчін»
Issue Date: 2015
Citation: Кіндзер Б. Застосування ката "Санчін" спортсменами-каратистами для прискореного відновлення показників серцево-судинної системи в кіокушинкай карате / Богдан Кіндзер, Оксана Гузій // Молода спортивна наука України : зб. наук. пр. з галузі фіз. виховання, спорту і здоров'я людини / за заг. ред. Євгена Приступи. - Л., 2015. - Вип. 19, т. 3. - С. 73 - 79.
Abstract: Актуальність досліджень обумовлена необхідністю добору засобів відновлення каратистів під час значних тренувальних та змагальних навантажень (куміте) у передзмагальному періоді. Навантаження, які моделюють змагальні умови (куміте), підбирали з допомогою ПАК «Омега-С». Оцінювали показники частоти серцевих скорочень та електрокардіограми спортсменів. Виявлено динаміку зміни показників частоти серцевих скорочень (пульсометрії) спортсменів високої кваліфікації, які спеціалізуються з кіокушинкай карате, при виконанні ката «Санчін» після великих навантажень. Отримані дані підтверджують, що запропоновані навантаження можуть бути моделлю змагальних вправ. Також виявлено, що виконання ката "Санчін" дає змогу прискорити відновлення показників серцево-судинної системи і може використовуватися при тренувальних навантаженнях у період підготовки до відповідальних змагань у кіокушинкай карате.
URI: http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/3152
Appears in Collections:Наукові праці професорсько-викладацького складу ЛДУФК

Files in This Item:
File SizeFormat 
Киндзер_12.pdf402.76 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.