Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/26465
Title: Функціональний стан і продуктивність молодняку волинської та поліської м'ясних порід залежно від типу вищої нервової діяльності
Authors: Паска, Марія Зіновіївна
Paska, Mariia Zinoviivna
Keywords: фізіологія
етологія
вища нервова діяльність
обмін речовин
волинська і поліська м’ясні породи великої рогатої худоби
лабораторні тварини
Мікроліповіт
Issue Date: 7-Sep-2020
Publisher: Львів. нац. ун-т вет. мед. та біотехнологій ім. С. З. Ґжицького
Citation: Паска М. З. Функціональний стан і продуктивність молодняку волинської та поліської м'ясних порід залежно від типу вищої нервової діяльності : автореф. дис. ...д-ра вет. наук : [ спец.] 03.00.13 "Фізіологія людини і тварин" / Паска Марія Зіновіївна ; Львів. нац. ун-т вет. мед. та біотехнологій ім. С. З. Ґжицького. - Львів, 2014. - 41 с.
Abstract: Дисертація присвячена вивченню функціонального стану організму бугайців волинської та поліської м’ясних порід на відгодівлі залежно від типу вищої нервової діяльності, шляхом з’ясування динаміки фізіологічних параметрів організму, прояву поведінкових реакцій і рівня ендокринно-метаболічних процесів. У дисертації розкритий вірогідний взаємозв’язок сили, врівноваженості і рухливості нервових процесів із окремими показниками, які характеризують фізіологічний стан організму, інтенсивність обміну білків, вуглеводів і ліпідів у бугайців різних порід. Розроблено критерії оцінки окремих стадій адаптації організму молодняку тварин волинської та поліської м’ясних порід залежно від статі і віку та обгрунтовано характер змін обміну речовин у критичні періоди онтогенезу, що дає можливість визначити нові підходи до оцінки життєздатності та захисного потенціалу організму тварин з метою прогнозування високої м’ясної продуктивності. Вперше при відгодівлі худоби запропонована нова кормова добавка “Мікроліповіт” у кількості 5,0 мг/кг концкормів у складі раціону з метою корекції функціональних та продуктивних якостей організму бугайців волинської та поліської м’ясних порід.
URI: http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/26465
Appears in Collections:Автореферати дисертацій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
aref_Paska.pdf588.52 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.