Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/24249
Title: Особливості рухової активності і харчового раціону дорослих жінок та їх вплив на якість їхнього життя
Authors: Ріпак, Мар'яна
Ripak, Mariana
Keywords: рухова активність
раціональне харчування
якість життя
Issue Date: 6-Feb-2020
Citation: Ріпак М. О. Особливості рухової активності і харчового раціону дорослих жінок та їх вплив на якість їхнього життя / Ріпак М. О. // Науковий часопис [Національного педагогічного університету ім. М. П. Драгоманова]. Серія 15, Науково-педагогічні проблеми фізичної культури (фізична культура і спорт) : [зб. наук. пр.]. – Київ, 2018. – Вип. 12(106)18. – С. 89-93.
Abstract: У статті висвітлено ставлення дорослих жінок до рухової активності та харчування. Установлено, що у щоденному харчовому раціоні міських жінок переважають молочні продукти (67,9%), фрукти (58,9%), овочі (58,2%), та солодощі (52,2%). Жінки сільської місцевості щодня вживають страви з картоплі (66,6%), молочні продукти (64,2%) та овочі (47,1%). Жінки, які проживають у сільській місцевості, оцінили власний рівень рухової активності як високий та середній (25,2% і 36,1% відповідно), жінки міст – як середній (47,9%). Значна кількість жінок міської і сільської місцевості вказали на низький рівень рухової активності (28,3% і 24,7% відповідно). На думку жінок зрілого віку, найбільше на якість їхнього життя впливає матеріальне забезпечення. Жінки пенсійного віку стверджують, що стан здоров’я є найважливішим чинником, що впливає на якість їхнього життя. Проте, і в цій віковій групі достатня кількість жінок (32,8%) вважають, що матеріальне забезпечення є важливим чинником якості життя.
URI: http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/24249
Appears in Collections:Наукові праці професорсько-викладацького складу ЛДУФК

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Ріпак Маря_2018.pdf425.27 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.