Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/23506
Title: Визначення рухової асиметрії у студентів із використанням фізичних вправ з м'ячами різної маси та показників психофізичного стану
Authors: Нікітенко, Сергій
Кукурудзяк, Ігор
Никитенко, Анатолій
Keywords: рухова асиметрія
фізичні вправи
психофізичний стан
Issue Date: 2015
Citation: Нікітенко С. Визначення рухової асиметрії у студентів із використанням фізичних вправ з м'ячами різної маси та показників психофізичного стану / Сергій Нікітенко, Ігор Кукурудзяк, Анатолій Никитенко // Фізична культура, спорт та здоров’я нації : зб. наук. пр. - Вінниця, 2015. - Вип. 19, т. 1. - С. 314-320.
Abstract: Для визначення рухової асиметрії у студентів, що застосовують заняття спортом в якості засобу фізичного виховання (зокрема професійно прикладної фізичної підготовки), доцільно використовувати поштовх обтяжених м’ячів різної маси на дальність: результати між показниками ведучої та не ведучої сторін тіла достовірно відрізняються. На координацію рухів студентів при виконанні кидків обтяжених предметів (м’ячів) на влучність впливає рівень розвитку максимальної м’язової та вибухової сили, функціональна лабільність нервової системи: - чим більшу максимальну і вибухову силу м’язів здатні проявити студенти спортсмени, тим кращу влучність вони демонструють в кидках обтяжених м’ячів у ціль; - чим вища функціональна лабільність нервової системи студента, тим точніше кидок обтяженого м’яча в ціль. Результативність у показниках поштовху та кидка обтяжених м’ячів на дальність і на влучність саме ведучою рукою пов’язана з функціональними властивостями нервової системи та рівнем розвитку вибухової сили людини. Результативність у показниках поштовху та кидка обтяжених м’ячів на дальність і на влучність не ведучою рукою пов’язана з максимальними силовими можливостями людини.
URI: http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/23506
Appears in Collections:Наукові праці професорсько-викладацького складу ЛДУФК

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Никитенко А., Нікітенко С..pdf362.49 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.