Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/22295
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorПаска, Марія-
dc.contributor.authorМаслійчук, О.-
dc.contributor.authorPaska, Mariia-
dc.date.accessioned2019-09-25T10:17:06Z-
dc.date.available2019-09-25T10:17:06Z-
dc.date.issued2016-
dc.identifier.citationПаска М. З. Мікробіологічна та споживча характеристика м’ясних посічених напівфабрикатів з додаванням люпинового борошна та дивосилу / М. З. Паска, О. Б. Маслийчук // Науковий вісник ЛНУВМБТ імені С. З. Ґжицького. - 2016. - Т. 18, № 4 (72). - С. 120-123.uk_UA
dc.identifier.urihttp://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/22295-
dc.description.abstractНа сьогодні, надзвичайно гостро постає проблема екологічно чистого, раціонального, збалансованого харчування. Оскільки, концепція сучасного харчування є не просто модною тенденцією, і велінням часу, то доцільно виведення на ринок нових функціональних продуктів із заданими оздоровчо–профілактичними властивостями. Харчування всіх груп населення України є важливим фактором, що в значній мірі визначає здоров’я нації. Розроблено рецептури на створення нових функціональних продуктів з відповідним співвідношенням люпинового борошна із заміною м’ясної сировини, та порошку кореня дивосилу. Зразок №1 містив у своєму складі 5% люпинового борошна із заміною яловичини, і 0,05%. порошку кореня дивосилу; зразок №2 містив – 10% люпинового борошна із заміною яловичини і 0,05%. дивосилу, та зразок №3 містив – 15% люпинового борошна із заміною яловичини і 0,05% дивосилу. Визначено загальне мікробне забруднення контрольного та удосконалених фаршів. Визначено споживчу характеристику котлет, та встановлено, що зразок №2 містить протеїну більше на 12,6%. Проведено дегустації та визначено найкращий зразок №2, із додаванням 10% люпинового борошна із заміною м’ясної сировини, та 0,05% дивосилу. Рекомендовано використовувати люпинове борошно та дивосил у технології м’ясних посічених напівфабрикатів для вирішення проблеми дефіциту білка та повноцінного, раціонального харчування.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.subjectм’ясний фаршuk_UA
dc.subjectлюпинове борошноuk_UA
dc.subjectдивосилuk_UA
dc.subjectфункціональні продуктиuk_UA
dc.subjectм’ясні посічені напівфабрикатиuk_UA
dc.subjectмікробіологічне забрудненняuk_UA
dc.titleМікробіологічна та споживча характеристика м’ясних посічених напівфабрикатів з додаванням люпинового борошна та дивосилуuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Наукові праці професорсько-викладацького складу ЛДУФК

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Паска_Мікробіологічна_2016.pdf264.68 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.