Мікробіологічна та споживча характеристика м’ясних посічених напівфабрикатів з додаванням люпинового борошна та дивосилу
Вантажиться...
Дата
2016
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
На сьогодні, надзвичайно гостро постає проблема екологічно чистого, раціонального, збалансованого харчування. Оскільки, концепція сучасного харчування є не просто модною тенденцією, і велінням часу, то доцільно виведення на ринок
нових функціональних продуктів із заданими оздоровчо–профілактичними властивостями. Харчування всіх груп населення
України є важливим фактором, що в значній мірі визначає здоров’я нації.
Розроблено рецептури на створення нових функціональних продуктів з відповідним співвідношенням люпинового борошна із заміною м’ясної сировини, та порошку кореня дивосилу. Зразок №1 містив у своєму складі 5% люпинового борошна із
заміною яловичини, і 0,05%. порошку кореня дивосилу; зразок №2 містив – 10% люпинового борошна із заміною яловичини і
0,05%. дивосилу, та зразок №3 містив – 15% люпинового борошна із заміною яловичини і 0,05% дивосилу. Визначено загальне мікробне забруднення контрольного та удосконалених фаршів. Визначено споживчу характеристику котлет, та
встановлено, що зразок №2 містить протеїну більше на 12,6%. Проведено дегустації та визначено найкращий зразок №2,
із додаванням 10% люпинового борошна із заміною м’ясної сировини, та 0,05% дивосилу. Рекомендовано використовувати
люпинове борошно та дивосил у технології м’ясних посічених напівфабрикатів для вирішення проблеми дефіциту білка та
повноцінного, раціонального харчування.
Опис
Ключові слова
м’ясний фарш, люпинове борошно, дивосил, функціональні продукти, м’ясні посічені напівфабрикати, мікробіологічне забруднення
Бібліографічний опис
Паска М. З. Мікробіологічна та споживча характеристика м’ясних посічених напівфабрикатів з додаванням люпинового борошна та дивосилу / М. З. Паска, О. Б. Маслийчук // Науковий вісник ЛНУВМБТ імені С. З. Ґжицького. - 2016. - Т. 18, № 4 (72). - С. 120-123.