Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/22292
Title: Вплив кормової добавки "Нормотел тм" на активність цитолітичних та холестатичних ензимів за кетозу молочних корів
Authors: Личук, М.
Слівінська, Л.
Паска, Марія
Березовський, А.
Keywords: кетоз
аспартатамінотрансфераза
аланінамінотрансфераза
гамма-глутамілтрансфераза
лужна фосфатаза
корови
Issue Date: 2019
Citation: Личук М. Г. Вплив кормової добавки "Нормотел тм" на активність цитолітичних та холестатичних ензимів за кетозу молочних корів / М. Г. Личук, Л. Г. Слівінська, М. З. Паска, А. В. Березовський // Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія : Ветеринарна медицина. - 2016. - Вип. 11 (39). - С. 220-227.
Abstract: У статті представлено результати дослідження впливу кормової добавки «Нормотелтм» на активність цитолітичних та холестатичних ензимів за кетозу молочних корів. У корів, хворих на кетоз, встановлено порушення функціонального стану печінки, зокрема, підвищення активності цитолітичних та холестатичних ензимів. Встановлено, що задавання хворим тваринам з лікувальною метою кормової добавки «Нормотелтм» сприяє покращенню загального стану, достовірному зниженню вмісту β-оксимасляної кислоти в кровіта відновлення функціонального стану та структури печінки. Кормова добавка «Нормотелтм », виготовлена ТзОВ НВФ «Бровафарма», явилась більш ефективною при лікування корів за кетозу, порівняно з традиційною схемою, яка застосовується в господарстві, що проявляється зниженням активності цитолітичних (аспартатамінотрансфераза, аланінамінотрансфераза) і холестатичних (гамма-глутамілтрансфераза, лужна фосфатаза) ензимів.
URI: http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/22292
Appears in Collections:Наукові праці професорсько-викладацького складу ЛДУФК

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Паска_Вплив кормової добавки_2016.pdf1.67 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.