Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/1777
Title: Центральна гемодинаміка та варіабельність серцевого ритму у спортсменів циклічних видів спорту аеробної спрямованості різної кваліфікації
Authors: Каленіченко, Олексій
Побиванець, Євгенія
Каленіченко, Володимир
Keywords: центральна гемодинаміка
варіабельність серцевого ритму
фізичне навантаження
Issue Date: 2010
Citation: Каленіченко О. Центральна гемодинаміка та варіабельність серцевого ритму у спортсменів циклічних видів спорту аеробної спрямованості різної кваліфікації / Олексій Каленіченко, Євгенія Побиванець, Володимир Каленіченко // Молода спортивна наука України : зб. наук. пр. з галузі фіз. культури та спорту / за заг. ред. Євгена Приступи. - Л., 2010. - Вип. 14, т. 3. - С. 84 - 89.
Abstract: Проведені дослідження артеріального тиску, серцевого викиду, варіабельності серцевого ритму у 15 спортсменів високої кваліфікації, 15 спортсменів низької кваліфікації та 55 нетренованих осіб у спокої, при ортопробі та фізичному навантаженні. З’ясовано, що при цьому спортсмени низької кваліфікації мали вищий рівень судинного опору. При ортопробі та фізичному навантаженні у спортсменів низької кваліфікації та нетренованих порівняно зі спортсменами високої кваліфікації виявляється більше зниження варіабельності серцевого ритму та підвищення індексу напруження регуляторних систем.
URI: http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/1777
Appears in Collections:"Молода спортивна наука України"

Files in This Item:
File SizeFormat 
Kalenichenko O_75.pdf146.21 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.