Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/17075
Title: Обґрунтування тестів і нормативів системи поточного контролю фізичної підготовленості здоров'я учнів середнього шкільного віку
Authors: Боднар, Іванна
Bodnar, Ivanna
Keywords: фізичне виховання
фізична культура
фізична підготовленість
здоров'я
школярі
тестування
Issue Date: 2015
Citation: Боднар І. Обґрунтування тестів і нормативів системи поточного контролю фізичної підготовленості і здоров’я учнів середнього шкільного віку / Боднар Іванна // Науковий часопис НПУ імені М. П. Драгоманова. Серія 15, Науково-педагогічні проблеми фізичної культури (фізична культура і спорт). - Київ, 2015. - Вип. 10(65)15. - С. 31-35.
Abstract: Існуюча система тестування фізичної підготовленості недосконала. Недиференційовані нормативи є необ’єктивними і знижують вмотивованість учнів до занять з фізичного виховання. Обґрунтовано нову безпечну, доступну, індивідуалізовану, економічну систему поточного тестування фізичної підготовленості і здоров’я учнів середнього шкільного віку. Вона передбачає складання 9-ти тестових вправ, що охоплюють основні м’язові групи і діагностують усі основні фізичні якості і включає обчислення 3-х індексів. Система тестів і нормативів дозволяє дотичне оцінити рівень здоров’я і встановити спрямування занять для досягнення оптимального стану фізичної підготовленості, соматичного здоров’я. Розроблено 12-бальну шкалу для поточного оцінювання рівня фізичної підготовленості і здоров’я учнів.
URI: http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/17075
Appears in Collections:Наукові праці професорсько-викладацького складу ЛДУФК

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Joanna Bodnar.pdf321.1 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.