Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/1460
Title: Аналіз показників варіабельності серцевого ритму у жінок 55-65 років після радикальної мастектомії у порівнянні з практично здоровими
Authors: Одинець, Тетяна
Keywords: мастектомія
вегетативний тонус
адаптація
варіабельність
Issue Date: 2011
Citation: Одинець Т. Аналіз показників варіабельності серцевого ритму у жінок 55-65 років після радикальної мастектомії у порівнянні з практично здоровими / Тетяна Одинець // Молода спортивна наука України : зб. наук. пр. з галузі фіз. виховання, спорту і здоров'я людини / за заг. ред. Євгена Приступи. - Л., 2011. - Вип. 15, т. 3. - С. 165 - 170.
Abstract: У статті визначено функціональний стан вегетативної нервової системи у практично здорових жінок похилого віку та жінок після радикальної мастектомії на підставі аналізу варіабельності серцевого ритму, який оцінювався згідно з «Міжнародними стандартами», що запропонували Північно- американське суспільство електрофізіологів і Європейське товариство кардіологів. Отримані дані свідчать про знижені резерви вегетативного забезпечення, зменшення загальної варіабельності, підвищене напруження адаптаційних механізмів. Спостерігалися достовірні зміни внаслідок застосування гідрокінезотерапії за деякими показниками спектрального та часового аналізу.
URI: http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/1460
Appears in Collections:"Молода спортивна наука України"

Files in This Item:
File SizeFormat 
Одинець_10 .pdf156.68 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.