Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/1348
Title: Підвищення фізичної працездатності бігунів на короткі дистанції у передзмагальному мезоциклі шляхом використання природних джерел Омега-3
Authors: Онищук, Станіслав
Коритко, Зоряна
Конестяпін, Володимир
Повшик, Ігор
Сєднєв, Володимир
Keywords: біг
бігуни на короткі дистанції
анаеробна працездатність
тест Уінгейта
дієтичний додаток Омега-3
Issue Date: 2011
Citation: Підвищення фізичної працездатності бігунів на короткі дистанції у передзмагальному мезоциклі шляхом використання природних джерел Омега-3 / Станіслав Онищук, Зоряна Коритко, Володимир Конестяпін [та ін.] // Молода спортивна наука України : зб. наук. пр. з галузі фіз. виховання, спорту і здоров'я людини / за заг. ред. Євгена Приступи. - Л., 2011. - Вип. 15, т. 1. - С. 215 - 221.
Abstract: Проведено аналіз впливу дієтичного додатка поліненасичених жирних кислот омега-3 з жиру лососевих риб на працездатність легкоатлетів-спринтерів, яка залежить від анаеробних можливостей. Встановлено, що приймання омега-3 підвищило толерантність спортсменів до анаеробного велоергометричного тесту Уінгейта і збільшило обсяг загальної роботи та середню потужність виконаного навантаження. Споживання дієтичного додатку знижувало також індексу втоми і стимулюванню адаптаційних резервів організму бігунів на короткі дистанції, які пов’язані з частотою рухів.
URI: http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/1348
Appears in Collections:Наукові праці професорсько-викладацького складу ЛДУФК

Files in This Item:
File SizeFormat 
Онищук_177.pdf178.76 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.