Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/1319
Title: Удосконалення функціональної та фізичної підготовленості велосипедистів 13-16 років шляхом застосування методики ендогенно-гіпоксичного дихання у підготовчому періоді річного макроциклу
Authors: Гаврилова, Наталія
Keywords: велосипедний спорт
ендогенно-гіпоксичне дихання
гіпоксія
аеробна продуктивність
анаеробна продуктивність
спірографія
Issue Date: 2011
Citation: Гаврилова Н. Удосконалення функціональної та фізичної підготовленості велосипедистів 13-16 років шляхом застосування методики ендогенно-гіпоксичного дихання у підготовчому періоді річного макроциклу / Наталія Гаврилова // Молода спортивна наука України : зб. наук. пр. з галузі фіз. виховання, спорту і здоров'я людини / за заг. ред. Євгена Приступи. - Л., 2011. - Вип. 15, т. 1. - С. 48 - 54.
Abstract: У статті розглянуто вплив ендогенно-гіпоксичного дихання (ЕГД) і тренувальних навантажень на функціональну та фізичну підготовленість велосипедистів 13-16 років. Встановлено, що комплексне застосування методики ЕГД і фізичних навантажень сприяє поліпшенню функціональної підготовленості спортсменів за показниками аеробної та анаеробної (алактатної та лактатної) продуктивності організму, а також фізичної підготовленості за здатністю проявляти швидкість, швидкісну силу, загальну витривалість та спеціальну швидкісну витривалість, що свідчить про можливість застосування методики ЕГД для підвищення ефективності навчально-тренувального процесу велосипедистів.
URI: http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/1319
Appears in Collections:"Молода спортивна наука України"

Files in This Item:
File SizeFormat 
Гаврилова_123.pdf164.75 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.